Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csiby Mihály (1922 - 2016)

Autoditakta művész, alkotói sokrétűségét mutatja, hogy tevékenységi köre a festmények, táblakép-festmények, freskók, templomdíszek, üvegfestmények, üvegablak-tervezés, az illusztrációk, kisgrafikák, ex librisek, alkalmi grafikák készítése mellett még plakátokra is kiterjedt.

Tudományos illusztrátori pályája során foglalkozott az erdő állat- és növényvilágával, a vízi élet titkaival. A Magyar Természettudományi Múzeum Állattára munkatársaként pókokról, bogarakról, lepkékről, legyekről, poloskákról készített tudományos igényű, aprólékos rovarillusztrációkat. Műveivel egyaránt szolgálta a tudományt és az ismeretterjesztést.

Alapítója volt a belgiumi Nemzetközi Ex libris Centrumnak.1972-ben a Magyar Nemzeti Múzeum rendezett egyéni kiállítást festményeiből.

Csiby Mihályt kimagasló munkásságáért többször díjjal tüntették ki.  Művei megtalálhatók a Magyar Nemzeti Múzeum, Magyar Természettudományi Múzeum, az Országos Széchényi Könyvtár, a Ráday Múzeum, valamint a Szabó Ervin Könyvtár gyűjteményében.

Rendezés: