Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Romvári Márton (1975 - )

Budapesten született 1975-ben egy többgenerációs művészcsaládba, ahol nemzedékek óta meghatározó volt a művészet szeretete, gyakorlása, legyen az akár csak műkedvelő-, vagy professzionális módon alkotó művészi formában. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen 2001-ben szerzett diplomát festő szakon. Budapesten él és alkot.

Márton művészi munkásságát is meghatározta felmenői művészi érzékenysége. Nagyapjával Romvári József díszlettervezővel és édesapjával Romvári János képzőművésszel több közös kiállítása is volt.

Alkotásaiban a mikró- és makró világ természeti formái, egyfajta leegyszerűsített eszenciájaként vannak jelen, s az összeolvadó vagy éppen elkülönülő elemek, kölcsönhatásban lévő síkokon rétegződnek térbelivé.

Munkáival számos önálló- és csoportos kiállításon, nemzetközi vásáron és aukción szerepelt. Többek között 2022.novemberében a Sotheby’s 20th Century Art: A Different Perspective online aukcióján, ahol a magyar művészetet olyan alkotók kiemelkedő munkái képviselték, mint Vaszary János, Victor Vasarely, Tihanyi Lajos, Fajó János, Bartl József, Haraszty István, Percz János és BOLDI. 2023.novemberében pedig A Sotheby's kölni kirendeltségén, a Palais Oppenheimben rendezett 20th Century Art: A Different Perspective című aukción, ahol a modern és kortárs közép-kelet-európai alkotások között számos magyar művész munkája is szerepelt.