Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Magén István (1950 -

1950.március 2-án született Budapesten. Szabadiskolákban tanult autodidakta magyar-izraeli művész. Amellett, hogy festő, grafikus, illusztrátor, digitális művész, -író és esszéista is. 1968 és 1973 között Matzon Frigyesnél és Szentgyörgyi Józsefnél tanult. 1972-ben felvették a Fiatal Művészek Stúdiójába, ettől kezdve országos kiállítások rendszeres résztvevője.

Holocaust című litográfia sorozatát 1975-ben kiállították az Egyesült Államokban és Kanadában, 1976-ban pedig Tel Avivban.

1978-ban gyűjteményes kiállítást rendezett Jeruzsálemben a Művészházban és ugyanettől az évtől perspektívát, rajzot és művészeti anatómiát tanít a tel-avivi Ávni Institute-on.

1990-ben megalapítja a Chagall Galériát, és az ÁJIN-csoportot, amelyek 1994-ig működtek.

1992-ben Eötvös József Alapítvány ösztöndíjában részesül.

Festményeit 1998-ban a szentendrei Vajda Lajos Stúdió galériájában állította ki.

2001-ben Megdermedt pillanatok címmel műanyagból, fából, kátrányból készült plasztikáiból rendezett kiállítást a Vigadó Galéria. A Budapest Galériában 2009 márciusában bemutatott kiállításán a geometrikus absztrakt egy festői változatát láthatta a tárlatlátogató.

Tagja a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetségének, a Magyar Grafikusok Szövetségének, a Magyar Festők Társaságának, a Magyar Illusztrátorok Társaságának, a Rézkarcolók és Litográfusok Társaságának, az Izraeli Festők és Szobrászok Szövetségének.

Rendszeres publicisztikai tevékenysége mellett elbeszéléseket közöl és könyveket illusztrál.